Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp: alles wat u moet weten

Informatie

Waar moet u op rekenen wanneer het gaat over de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers? De hoogte van deze verzekering hangt af van verschillende factoren. Elke AOV is uniek per persoon, het is daarom niet mogelijk om bedragen te noemen. Wel kunnen we duidelijkheid geven in alles wat meespeelt bij het bepalen van de kosten van uw AOV. 

Wat bepaalt de kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp’ers? 
De kosten van een AOV worden onder andere bepaald door de volgende factoren: 

Dekking
Leeftijd
Eindleeftijd
Eigen risicotermijn 
Indexatie 
Uitkeringsdrempel
Wanneer u de goedkoopste verzekering afsluit, kunt u ook minder verwachten wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Natuurlijk is de optimale AOV een verzekering waarbij u de meest complete dekking voor een betaalbare premie heeft. Het AOV Collectief kan u dit bieden. 

Gelijk een inschatting van uw premie bij het AOV Collectief ontvangen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Hoe lang loopt de verzekering?
Het is belangrijk om scherp te hebben hoe lang uw verzekering loopt. Er is namelijk een kans dat u langer dan twee jaar arbeidsongeschikt raakt. Een groot deel van de alternatieven voor een AOV stopt na twee jaar met de financiële ondersteuning. Dan heeft u niets om op terug te vallen. Bij het AOV Collectief pakken we het bewust anders aan: u ontvangt de eerste twee jaar van uw arbeidsongeschiktheid een schenking. Na twee jaar wordt dit omgezet in een uitkering via verzekeraar de Amersfoortse.

Wat kunt u verwachten van uw AOV bij arbeidsongeschiktheid? 
Er zijn veel arbeidsongeschiktheidsverzekeringen of alternatieven waarbij alleen het financiële plaatje in beeld is. Maar wanneer u arbeidsongeschikt raakt, heeft u waarschijnlijk ook medische begeleiding nodig. In het geval van het AOV Collectief speelt de verzekeraar (De Amersfoortse) een belangrijke rol. Zij begeleiden eventueel de re-integratie en bieden een uitgebreid preventieprogramma met medische professionals aan.  

Uw invloed op de kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp
U kunt zelf bepalen voor welke arbeidsongeschiktheidsverzekeraar u kiest.Er zijn immers veel verschillende aanbieders. Bij het AOV Collectief kunt u deelnemen op vier verschillende niveaus. De inleg (voor de eerste 2 jaar) is voor iedere ondernemer gelijk, maar het gekozen niveau bepaalt de maandelijkse vaste bijdrage. De collectieve premie (na 2 jaar van arbeidsongeschiktheid) wordt bepaald door een aantal van de eerder genoemde factoren. 
 
Bent u nog niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid? Schrijf u nu vrijblijvend in bij het AOV Collectief. 

Regel het direct

021-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Remco Bouman

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

  • Inkoopkracht
  • Maatwerk oplossingen
  • Collectieve verzekeringen specialist