Belastingdienst geeft definitief akkoord voor het AOV Collectief

Nieuws

Belastingdienst keurt, na beoordeling juridische stukken, het nieuwste initiatief van CMC Collectief definitief goed.

Veenendaal 4 april 2017- In augustus vorig jaar ontving CMC Collectief van de Belastingdienst, na een uitgebreid schriftelijke toelichting van het AOV Collectief, een voorlopig akkoord. CMC Collectief kon met dit akkoord verder met het ontwikkelen en uitwerken van het AOV Collectief. Vandaag gaf de Belastingdienst een definitief akkoord.

Schenkingsvrijstelling

Het AOV Collectief is een combinatie van een vereniging waarin ondernemers met elkaar voor maximaal twee jaar het risico op arbeidsongeschiktheid dragen (1) en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (2). In de eerste twee jaar schenken de ondernemers, bij arbeidsongeschiktheid, elkaar een afgesproken bedrag. 

In Nederland geldt de schenkingsvrijstelling. Aan derden (de schenker is iemand anders dan uw ouder of kind) mag maximaal een bedrag van € 2.129,- (2017) per jaar belastingvrij worden geschonken. Het AOV Collectief maakt slim gebruik van deze vrijstelling. De ondernemers in het AOV Collectief schenken elkaar een netto inkomen. De Belastingdienst beoordeelt of een schenking daadwerkelijk, volgens de wet, als schenking kan worden aangemerkt. De schenkingen die voortvloeien uit de deelname aan het AOV Collectief zijn door de Belastingdienst, na bestudering van de juridische stukken, definitief beoordeeld als schenkingen.

Groen licht

Na dit definitieve akkoord van de belastingdienst is het AOV Collectief door alle relevante wettelijke instanties goedgekeurd. Eerder ontving CMC Collectief al een akkoord van De Nederlandsche Bank en van de Autoriteit Financiële Markten.

Meer informatie over het AOV Collectief vindt u op www.aovcollectief.nl. Voor persoonlijk contact kunt u contact opnemen met de heer R. Bouman, telefoon: 06-82049777 of e-mail: remco.bouman@welkombijcmc.nl

Regel het direct

Remco Bouman - CMC

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

  • Inkoopkracht
  • Maatwerk oplossingen
  • Collectieve verzekeringen specialist